Glutenvrije chocolade taart met Frambozen bavarois

Hallo lieve lezers van Mels Recepten,

Vandaag is dan de dag dat ik mijn aller eerste recept met jullie ga delen. Aangezien ik al een poos niet meer gebakken heb merkte ik wel dat er wat belangrijke dingen in mijn keukenkastje miste zoals een goede Spatel, Spuitzak en glaceermes. Dus het uiterlijk van deze taart is nog niet helemaal naar wens ! Maar ach daar moeten jullie maar even doorheen kijken want hij smaakt heerlijk.

20191025_163241

Het recept voor deze glutenvrije chocolade taart met Frambozen bavarois is ontstaan naar het lezen van het boek Kwijt van Sandra J Paul. Jim Vermeersch een van de hoofdpersonages in het boek is patissier. Hij heeft een aantal specialiteiten waaronder ijstaarten, Glutenvrij gebak en zijn beroemde Frambozen bavarois taart. Meer over het boek kun je in mijn recensie lezen hier op mijn boekenblog.

Maar goed tijd om aan de slag te gaan. We beginnen met de Frambozen bavarois voor de vulling van de taart want deze moet een aantal uurtjes op stijven in de koelkast. Dit verschilt wat per koelkast en formaat kom waar je het in op laat stijven maar ga uit van teminste 2 uur.

Wat hebben we nodig : 500 ml slagroom, 75 gr witte basterd suiker, 300 gram frambozen uit de diepvries of vers. 3 eetlepels frambozen jam (grote lepels), en 5 blaadjes gelatine.

2

 

Hoe maak je het: 

 • Stap 1 doe de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water en laat ze even weken.
 • Pureer de helft van de frambozen en doe deze samen met de jam in een steelpannetje. Verwarm de puree met de jam en los hierin de blaadjes gelatine op.
 • Klop ondertussen de suiker met de slagroom stijf
 • Kneus de overige frambozen met een vork.
 • Laat de puree een klein beetje afkoelen en spatel deze voorzichtig door de slagroom. Spatel tot slot de overige frambozen er doorheen en zet de kom in de koelkast.

Ondertussen gaan we het chocolade biscuit maken

Hiervoor hebben we nodig: 6 eieren, 90 gram schar mix c (Maak je een niet glutenvrije variant dan kun je gewone bloem pakken) 90 gram Maizena,  25 gram cacaopoeder , 180 gram suiker, 8 gram Vanille suiker.

Verder heb je nodig: Een taartblik van 22CM , Een spatel , Een aantal kommen en een mixer

Hoe maak je het: 

 • We beginnen met het vetvrij maken van de 2 kommen die je voor de eieren gebruikt.  Ooh en vergeet je garden niet ook vetvrij te maken. ( Eerst goed afwassen en daarna inwrijven met een citroen, de citroen geeft geen smaak aan je eiwit)
 • Vervolgens gaan we de eieren splitsen
 • In de ene kom klop je het eiwit samen met 60 gram van de suiker stijf (Het eiwit is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kan houden boven je hoofd)
 • In de tweede kom gaan we het eigeel luchtig kloppen samen met de vanille suiker en de overige 120 gram suiker. Het luchtig kloppen duurt wel even ik klop ongeveer 5 tot 10 minuten met mijn mixer op de hoogste stand.
 • Mix in een kom de cacaopoeder met de bloem en maizena door elkaar.

Als het goed is heb je nu dus drie komen staan zoals op onderstaande foto.

20191025_110343.jpg

 • Nu gaan we het eigeel bij het eiwit in de kom doen. Dit spatelen we voorzichtig door het eiwit heen. Niet roeren want dan haal je de lucht eruit. Tot slot spatel je het chocolade bloem mengsel door het eimengsel heen.
 • Doe het mengsel in het taartblik en bak het ongeveer 45 min op 180 graden. (Een breinaald moet er schoon uitkomen heb je geen breinaald dan werkt een sateprikker natuurlijk ook)

Vervolgens laat je de taart afkoelen en snijd je hem door midden of door drie delen. Dat is eigenlijk beter maar ik had geen taart mes dus heb op safe gespeeld met 2 lagen. Vul de taart met de frambozen bavarois. Ik heb de taart nog afgewerkt met wat toefjes slagroom en frambozen maar dit hoeft natuurlijk niet!

Eetsmakelijk !

1

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gisèle schreef:

  Waouhhh wat ziet die taart lekker uit! Ik krijg honger van😋.Ik zal die zeker proberen met de jongens.

 2. Anja schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit. Nu heb ik ook ineens zin gekregen om te bakken 😉

 3. Alexandra schreef:

  De taart ziet er zalig uit. Ik bak eigenlijk nooit omdat ik dan teveel heb voor één persoon. Ik heb wel zo’n kleine bakvorm en maak daar appeltaart in, dan heb ik 3 stukken ongeveer. Das te doen. Daar houdt mijn mini taart kunde mee op. Ik ben er nog niet uit hoe ik een 0.25 ei moet toevoegen. 😁

  1. admin schreef:

   Hoi Alexandra,

   Toen ik bij een patisserie werkte hadden we altijd recepten met de ei in grammen. Omdat je veel verschillende soorten eieren hebt s,m,l,xl etc is dat vaak makkelijker. Ik zal zeker op deze manier ook recepten gaan delen maar je kan dus ook heel makkelijk zelf uitrekenen hoeveel gram je nodig hebt voor 0,25 ei. Een ei in de maat M ( Dit word meestal gebruikt is 50 gram ) Dus als je dan 0,25 ei nodig hebt dan pak je 12,5 gram. Gaat het om een gewoon ei dan kun je eerst het ei klutsen moet je apart eiwit of geel hebben dan kun je dit los kopen in de supermarkt.

 4. Felice Veenman schreef:

  een mooie duidelijke uitleg en gelukkig kan ik hem ook met gluten maken!

 5. Mei Qi schreef:

  Oeh! Dat ziet er lekker uit zeg 🙂

 6. Xarifa schreef:

  Ondanks je er niet helemaal tevreden over bent ziet hij er heerlijk uit!

 7. Oooowww, ziet er lekker uit! Goed gelukt ook! Ik ben dol op chocoladetaart! Dank voor het delen en eet smakelijk!

 8. ingrid schreef:

  dat ziet er echt heerlijk uit. en wat fijn dat het glutenvrij is

 9. HippeShops schreef:

  OMG dat ziet er goed uit! Heerlijk recept zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *