Glutenvrije NY Cheesecake

Hallo lieve lezers,

Vandaag is het weer eens tijd om een lekker recept met jullie te delen. Dit keer is het recept niet gebaseerd op een boek maar op mijn favoriete tijd van het jaar kerst! Want zeg nou zelf wie wil er geen heerlijke en prachtige taart serveren als toetje tijdens deze dagen. Met kerst vind ik het belangrijk dat een recept niet te moeilijk is en je het toetje of in dit geval de taart al de dag ervoor kunt bereiden. Dus gaan we een heerlijke New York style cheesecake maken. Ik maak een glutenvrije variant maar als je de koekjes vervangt door koekjes met gluten dan heb je de gewone variant.

20191211_085829

Wat hebben we nodig

200 tot 250 gram speculaasjes (Ik gebruik Lekker vrij van gluten speculaasjes van de Jumbo)

100 gram roomboter (Ongezouten)

600 Gram verse roomkaas

125 Gram suiker

125 Ml crème fraîche

3 eieren (Ik gebruik maar M)

1 zakje suiker

300 Gram frambozen en blauwe bessen

3 Eetlepels frambozen jam

2 Eetlepels honing.

Verder gebruiken we

Een Mixer

Een springvorm van 24cm

Een deegroller

Bakpapier.

20191211_090023

Hoe maak je de NY Cheesecake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed daarna de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Daarna moeten we eerst de speculaasjes fijn maken. Dit kun je natuurlijk doen in een hakmolen maar ik gebruik gewoon een zakje en een deegroller. Zorg dat er geen grote stukjes meer tussen zitten.

Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer dit goed door elkaar. Nu gaan we hiermee de bodem van de springvorm bedekken en daarna strijk je dit glad met de achterkant van een lepel en zet je de springvorm in de koelkast. De boter heeft dan de tijd om weer te stollen.

Nu gaan we het roomkaas mengsel maken. Klop eerst de 600 gram roomkaas los. Vervolgens gooi je de 125 gram suiker erbij en blijf je kloppen tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Als het mengsel luchtig is klop je eerst de crème fraîche er doorheen en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Tot slot voeg je het zakje vanille suiker toe.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaas mengsel hierop. Bak de taart vervolgens in ongeveer 70 minuten gaar.

Ondertussen doen we het roodfruit in een pannetje samen met de jam en honing. Laat het fruit zachtjes koken op een laag vuur. Als ongeveer 50-60% van je fruit jam is geworden draai je het vuur uit en laat je dit afkoelen.

Als de taart klaar is laat je deze even afkoelen en vervolgens bedek je de bovenkant met roodfruit. Ik laat dit vervolgens een nacht in trekken en serveer de cheesecake dan. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon gelijk op eten.

Eet smakelijk

Liefs, Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *